duchovní výchova Hadova

Radost

2. 8. 2009 15:39

Už dlouhou dobu mě pronásledovala myšlenka, že bych měl zajít ke svátosti smíření, uznat chyby a poprosit o jejich odpuštění. Celý týden jsem v hlavě přemýtal o tom všem, co se stalo a co chci svěřit v této krásné svátosti Bohu. Pročítal jsem si pár článků o svátosti smíření na Robově blogu (mimochodem dobré a kvalitní počteníčko) a přitom jsem se modlil - přál jsem si, abych to, co jsem čelt, abych mohl zažít. Nu co - teď už přípravu nestíhám, už je skoro půlnoc, nechám to na ráno.

 

Ráno jsem nastavil budíka na sedmou => půjdu se pořádně připravit. Vstal jsem, oblíkl se, ale mozek nechtěl přemýšlet (mše je u nás od devíti), a tak jsem potupně sundal tričko a znovu se vrátil pod peřinu a posunul budíka o půl hodiny, že to třeba potom bude lepší. Za 3/4 hodiny jsem se s hrůzou v očích vzbudil a začal se připravovat - vzal jsem papír a začal ten "seznam" projíždět...papír se plnil stejně rychle, jako rostla hrůza ze setkání s knězem ;)

 

Konečně jsem stanul na místě strachu a s důvěrou, že brzy budu nejspíše zbaven vin jsem vlezl do zapovězené místnosti. Setkání bylo naprosto úžasné, cítil jsem radost, kterou prožíval kněz z toho, že může odpustit a radost ze setkání s Pánem. Po požehnání jsem obdržel rozkaz (něco na ten způsob): "Služ Pánu s radostí." a šel jsem ze zpovědnice směrem k sakristii.

 

Cesta kostelem byla báječná. Zaplavil mě ohromující pocit radosti, štěstí i vděčnosti a s úsměvem od ucha k uchu jsem procházel ke svatostánku, abych poklekl. Babičky, modlící se růženec, otáčely hlavy směrem ke mě a myslel jsem si, že vidí tu "svatost, která se za mnou táhne" :-D Nejspíš ale neviděli nic, ale ta radost, která mě přepadla nejen v srdci ale i na těle, mi zůstala po celou mši svatou až doteď. Proto se s váma chci o tuhle radost podělit a říci vám všem, že se vyplatí, ikdyž stála něco málo přemáhání se a pár minut strachu. Ten stres a strach Bůh proměnil přesně v takovou radost, která mnohonásobně převyšuje to co sem do toho vložil.

Přeju i vám, abyste takovouhle radost zažívali každým dnem. Služte Pánu s radostí. :)

Zobrazeno 916×

Komentáře

alunka

... tak Hade... Ted ses trefil do černého.. myslim, že nepotřebuju nic než zažít to co Ty... díky..!!! A raduj se dal.. krásný přispěvek..;)

staryvlk

Had:<br />
DOBRÝ !!!

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková